Beveiligingsaudit

Een beveiligingsaudit kan net als bij een penetratie test op verschillende manieren aangevlogen worden. Echter zal bij een penetratie test geen kwetsbaarheden misbruikt worden om toegang te verschaffen.

Bij een beveiligingsaudit zal een van onze security consultants dan ook net als bij een penetratietest op een black, white of grey box manier de omgeving in kaart brengen.

Dit kan gedeeltelijk geautomatiseerd gedaan worden, maar zal ook zeker altijd handmatig nagelopen en geverifieerd worden.

Zodra de kwetsbaarheden in kaart gebracht zijn zal dit besproken worden met de opdrachtgever om naar oplossingen te werken. Ook word er altijd een rapportage gemaakt hiervan. Deze rapportage word eenmalig opgeslagen op een beveiligde USB stick. Deze USB stick bevat naast de rapportage ook al het onderzoek materiaal en word overhandigd aan de verantwoordelijke bij de opdrachtgever. Binnen SecurityExperts zal hier geen exemplaar van achter blijven.

SecuringExperts

SecuringExperts is een label van ConsultingExperts waarin de security specialisaties zijn ondergebracht.
Naast onze vaste security consultants hebben we een dedicated pool aan security experts die met ons samenwerken om de beste resultaten voor onze opdrachtgevers neer te zetten.

Recent Posts